Yoga som konferensaktivitet skärper fokus

Planera in ett härligt & energigivande yinyoga pass i samband med er konferens hos oss uppe på The Lodge. Både nybörjare och yogis kan medverka under passet, som garanterat ökar allas välmående. Starta dagen eller eftermiddagen med denna härliga mindfulness aktivitet som ökar koncentrationsförmåga och skärper fokus.

Vi kör yinyoga, som är en lugn och meditativ yogaform som ger många hälsofördelar, såsom mental balans, inre frid och mindre stress. Har vi tur, kör vi passet ute på verandan med milsvid utsikt över den skånska slätten. Läs nedan om vad som händer i kroppen och varför yoga är så bra.


Yogan stimulerar och vitaliserar

Yoga ökar syresättningen av blodet och vissa ställningar stimulerar matsmältningsorganen, liksom njurarna och levern. Yogans vridningar sägs särskilt vara utrensande och andningsövningar hjälper till att öka syreupptagningen och ger ny energi.


Yoga ger större tålamod

En annan fantastisk bieffekt av yoga är att vi tvingas släppa taget om prestation och tankar genom att vara mer i nuet när vi fokuserar på att hålla ställningar och fokusera på andningen. Då blir det lättare att hitta stillhet och lugn, precis där vi är.


Yogapasset stärker koncentrationen

I vardagslivet är vi ofta fokuserade på flera saker samtidigt. Multipla inputs gör det svårare att hitta skärpa och behålla ett lugn. Genom yogan kommer du lättare tillbaka till din andning vilket ökar förmågan till koncentration, läs mer här. Börja göra andningsövningar, på mattan men även utanför, och du kommer snart att märka att din koncentrationsförmåga förbättras!


Även kreativiteten ökar med yoga

Kreativiteten sägs öka med hjälp utav yoga. Det handlar inte bara om när vi utför just kreativa saker utan yogan har även en positiv inverkan på vår problemlösningsförmåga. En bra egenskap i de flesta situationer, – kickstarta den egenskapen på nästa konferens!


Malin Pihl som är vår Spachef och yinyogainstruktör på The Lodge har ett hållbart holistiskt tänkande i hur vi bör ta hand om oss själva för att hålla i den ofta stressade miljö många av oss befinner oss i. Detta återspeglas inte bara i hennes intresse för yoga och träning, utan även i den sorts mat hon äter och de produkter hon använder. Hon ser denna helhet som en viktig naturlig röd tråd i det nya Spa som just nu planeras och byggs här uppe högt över trädtopparna och som hon blir ansvarig för att driva.

– Hit ska man komma för att tanka energi till kropp och själ genom fantastiska Spa upplevelser, yoga, näringsrik mat och kanske passa på att ta en lång promenad i skogen, säger Malin.

 


Mer om yinyoga

Yoga är en filosofi, en livsstil och ett förhållningssätt till livet. Ha lite tålamod och låt det ta tid. Yoga kan hjälpa till att skapa balans i vardagen och är ett verktyg i att hantera stress.

Att praktisera yinyoga ger en möjlighet att på djupet nå delar av oss själva, leva sunda och stressfria med mer närvaro och glädje. Metoden är avsedd att nå delar av kroppen som inte berörs i samma utsträckning i de mer yangliknande yogaformerna (t.ex. Ashtanga Vinyasa, Hatha, m.fl.) eller andra aktiviteter. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.

I yinyogan ligger fokus på skelettet, bindväven, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning upp till flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden.


Welcome to a Yoga session Less Ordinary!