Sex steg till en annorlunda konferens

​God planering och ett klart uttalat mål är de två viktigaste grundpelarna för en lyckad konferens. Konferensen är också ett perfekt  tillfälle att arbeta med företagets värdegrunder. Både för att förstärka de befintliga, implementera nya eller att arbeta med värdegrunderna för första gången. Anordnar ni samtidigt en uppskattad teambuilding övning, gör detta ofta underverk på lång sikt. Konferensen bidrar då samtidigt till att bygga den önskade företagskulturen på ett djupare plan.
Dessa ovan viktiga parametrar bör inte missas, då du planerar er nästa konferens, kick off eller ledningsgruppsmöte.

    Checklista för en riktigt lyckad konferens

  1. Ange en tydlig agenda och tydliga mål för konferensen. Vart vill ni nå då konferensen är slut? Börja bakifrån i tanken och planera igenom programmet från slut till start. Vilken känsla vill ni lämna konferenslokalen med?

  2. Vem ska delta i evenemanget? Förbered deltagarna i god tid. Är de väl förberedda sparar ni värdefull tid under konferensdagarna.

  3. Var ska konferensen hållas? Vilka matallergener behöver konferensanläggningen veta om, och vilka tekniska hjälpmedel behövs i lokalen? Många konferenshotell erbjuder färdiga konferenspaket med boende, lokal och mat. Boka gärna in lite nyttiga hälsokickar i ditt paket. Allt för att höja energinivån långsiktigt hos konferensdeltagarna, så de orkar prestera på topp! Tänk även på att en härlig konferensmiljö med naturen nära inpå ofta ger ytterligare positiv inverkan på mötet.

  4. Vilka teambuilding övningar kan hjälpa er bygga ihop en viktig teamkänsla på arbetsplatsen? Kan matvandring, cykla mountainbike, ett nattäventyr eller kanske en turridning på islandshästar vara det som får gruppen att klicka? Lådbilsrallyt är definitivt värt att överväga som dynamisk konferensaktivitet för teamet. Det är väldigt underhållande då vi ser lagen bygga, tävla och skratta ihop! Det är bevisat att genom att lösa problem i grupp skapas en samhörighetskänsla som är svår att uppnå på annat sätt. Go teambuilding!

  5. Dela ut beröm, uppskattning och ge priser till personalen. Hitta på nya utmärkelser vid varje konferens, bara för att lyfta personalens prestationer. Så överraska och inspirera för att göra konferensen annorlunda och minnesvärd.

  6. Arbeta med konferensen långsiktigt i företaget genom att sätta datum för uppföljning av de arbetsuppgifter och lösningar ni gemensamt kommit framtill under konferensdagarna.
    Stäm av de satta målen fortlöpande och ha kul!

Stort lycka till med er Conference Less Ordinary!

Inspirationslänkar till bra konferens i Skåne med teambuilding övningar: lådbilsrally, turridning, night challenge, matvandring, cykla mountainbike, spapaket samt GPS ÄventyrSkåneleden hittar du här.