Mat & dryck

15 november, 2018

Thanksgiving

Thanksgiving – count your blessings! Den fjärde torsdagen i november, firas Thanksgiving i USA. Det är en helg av tacksamhet för att fira det goda i året som gott. Denna högtid firas i skördens tecken, gärna med stor  härlig kalkonmiddag med många tillbehör, följt av en amerikansk äppelpaj. Det är en tid för familj och…

20 juni, 2018

Vinagentens tips – rött vin från Italien

Rött vin från Italien när agenten själv får välja Ulf Ahrens (Handpicked wines) är en väldigt kunnig vinagent som hjälpt restaurang Heaven att ta fram viner genom alla år. Rätt vin till rätt mat höjer smakupplevelsen och kan locka smaklökarna att göra små glädjevolter i gommen. Om man träffar rätt och det gör Uffe. Uffe…

4 april, 2018

Vår kökschef Patrik tipsar om vårens primörer

Vår kökschef Patrik tipsar om vårens primörer Nyfiken över vad som händer i köket på The Lodge under våren, tar jag mig en pratstund med vår kökschef Patrik Lindström. – Ramslök och sparris! säger Patrik med ett leende då jag frågar om vilka råvaror som är favoriter just nu. Ramslöken är lite extra kul då…