Hotellinspiration USA


Vårt eget spa hotell, The Lodge, är byggt i New England stil som härstammar från den amerikanska östkusten strax norr om New York. Här delar vi med oss av de lodger som inspirerat oss inför och under bygget uppe på toppen av Romeleåsen. Hotellen är väldigt olika i sin karaktär, men de har alla påverkat oss och de är alla fyra absolut värda ett besök om du har möjlighet och befinner dig i närheten.

FYRA VÄL VALDA  AMERIKANSKA LODGER

THE POINT, ligger i vackra Adirondack bergen i New York state, i nordöstra delen av USA. Denna lodge har med sitt fantastiska läge mitt i naturen, inspirerat oss redan då vi byggde The Lodge för 10 år sedan. The Point är ett mycket bekvämt och rofyllt hotell med bara 11 rum som har vunnit fina utmärkelser. Denna vackra plats ger garanterat tid för härlig avkoppling. Boka in dig i The Boathouse, om du är i trakterna kring naturreservatet Adirondack och behöver ett ställe utöver det vanliga att sova på.

CAMP WANDAWEGA ligger i Elkhorn, nordväst om Chicago. Deras historia sträcker sig tillbaks till 1925 och förbudstiden, då tillverkning och försäljning av alkoholhaltiga drycker var förbjuden i USA.  Inskränkningen genererade speakeasy barer som blommade upp kring storstäderna Chicago och New York. Wandawega byggdes av gangstrar med illegala motiv, men blev 1950 Wandawega Lake Resort. Ett campingområde som än idag erbjuder cool men enkel inkvartering, med en otrolig hype som det senaste ägarparet lyckats skapa. Wandawega har blivit utnämnda till Coolest Campsites in the U.S. och de inspirerar oss med sin stil och formgivning.

THE MAIDSTONE  är ett svenskägt hotell i the Hamptons. Området är flott, lyxigt  och sägs ha några av världens bästa stränder. Hotellet The Maidstone är beläget vid havet på Long-Islands östra spets.
Hotellet har 16 rum och 3 små hus och är byggt i lodge-stil.  Inredningen har nordiska influenser. Tips: låna cykel från hotellet och njut av de vackra omgivningarna på två hjul.

AMANGIRI RESORT ligger i Utah, västra USA och är en ökenresort som inte minst med sin pool inspirerat oss då vi nu bygger stort nytt spa. På Amangiri har man verkligen utgått från naturen då man skapat detta avskalade men lyxiga hotell i öknen. Det ligger ensligt beläget. Är kargt men vackert och rofyllt i sin stilistiska enkelhet.

NATIONALDAGEN FIRAS REJÄLT

Därför firas 4th of July

Independence Day, eller 4th of July, är den största högtiden i USA. Traditionsenligt firas nationaldagen med fyrverkerier, baseboll-matcher och barbeques. Att umgås är det centrala på nationaldagen.

Dagen firas till minne av när 13 brittiska kolonier i Nordamerika förklarade sig självständiga från Storbritannien. Detta skedde den 4 juli 1776 i och med att USAs självständighetsförklaring (författad av Thomas Jefferson & undertecknad av Benjamin Franklin) godkändes av kontinentala kongressen i Philadelphia.

BBQ är väldigt populärt

En typisk amerikansk BBQ som sig bör denna dag, innehåller ofta revbensspjäll, hamburgare med BBQ-sås & coleslaw. Men även chicken cajun & grillade majskolvar med hickorysmör är favoriter på nationaldagsfirarnas stora grillfester. Vår egen goda BBQ sås hittar du recept på i blogginlägget här.

Amerikanerna är otroligt stolta på nationaldagen, det viftas med flaggor och många städer slår på stort med färggranna parader och fyrverkerier. Och det amerikanska folket är medvetna om varför de firar.

4:e juli är en federal helgdag i USA så alla postkontor, banker och kommunala kontor är stängda. I princip alla företag är helt stängda och de anställda lediga. Det kan även vara så att vissa butiker håller stängt. Kolla upp det en extra gång om du planerar att vara i USA då.