När äventyret får styra kan allt hända!


Så börjar det lilla spahotellets historia…

Henrik Holmqvist, delägare och medgrundare av The Lodge berättar att kaffestugan uppe på Romeleåsens topp, fann de av en slump under en mountainbike tur i skogen. Vi, de tre musketörerna, Henrik Holmqvist, Micke Goldner och Anders Holmqvist slogs genast av läget, utsikten och den speciella känslan av lugn. Vi enades om att detta måste vara Skånes coolaste plats!

– Under våra företagsäventyr stannade vi ofta till vid just Romelestugan med våra gäster, som alla älskade denna pärla. Då lärde vi känna Mårten och Marika som drev kaffestugan.  När de en dag berättade att de skulle flytta till Linköping och undrade om vi ville ta över driften, tvekande vi inte en sekund. Även om kaffestugan var charmig och den funnit i 80 år så hade vi andra planer för stället, en hemlig dröm. Vi ville driva ett fyrstjärnigt spahotell och restaurang med betoning på fantastisk service, med upplevelsen i centrum! säger Henrik, VD på The Lodge.


Från söt kaffestuga till exklusivt spahotell

– Vi hade varit specialiserade på upplevelser i så många år och kände att vi ville leverera hela upplevelsen för kunden. Inte skicka hem dem när känslan var som bäst. Logi, var den sista pusselbiten i våra arrangemang, säger Henrik. Sagt och gjort, vi blev med hotell och många anställda. Vi gick från en söt lite kaffestuga som omsatte 600.000 kr bestående av en Main Lodge, fyra campingstugor och ett utedass till ett coolt countryside spahotell, med 22 rum & restaurang och en årsomsättning på 25 miljoner kronor.

– Vi har alltid sett hotellet i ett större perspektiv. Närheten till Malmö, Lund samt Köpenhamn med regionens tre och en halv miljoner invånare, var vår målgruppsbild, vilket gjorde att vi vågade ta steget. När vi först kollade av marknaden och insåg att det inte fanns några hotell i sydvästra Skåne som levde upp till vad vi tänkt bygga, var valet enkelt. Vi visste då att vår dröm skulle lyckas, även om vi möttes av ett och annat höjt ögonbryn vid vårt val av läge, fortsätter Henrik.


Vägen från dröm till verklighet har inte varit helt problemri

– Det svåraste har nog varit att vi alla tre underskattade hur svårt det är att driva ett spahotell med restaurang på den här nivån. Idag är vi 42 anställda. Så många trodde vi aldrig att vi skulle bli. Dessutom blir vi fler framöver då vi just nu bygger till en fantastisk Spa-anläggning som står klar i höst. Då ska vi också passa på att fira vårt 10-års jubileum hela hösten fram till årsskiftet, som sig bör. Såklart med många flaskor champagne, vilket vi alla är värda som gjort ett så bra arbete.


Fantastisk personal gör upplevelsen

– Jag får ofta höra av gäster att vi har så fantastisk personal och att det känns autentiskt. Det tror jag beror på att vi gör allt från hjärtat. Inget gör mig mer stolt! De närmaste 3-4 åren kommer vi att bygga ut The Lodge och förverkliga alla de idéer som vi vet kommer göra det skånska spahotellet till ett av de bästa i norden. Vi håller just nu på med vår Spa-avdelning. För att sedan bygga ut Main Lodge och fler hotellrum, även ytterligare 2 sviter. Därefter blir det verandans tur att ta ny form, då med känsla av en amfiteater. Verandan kommer att ha en vidunderlig utsikt över det otroliga landskapet.


Hela världen har inspirerat oss

– Vi har inspirerats av många olika hotell på våra resor runt om i världen, men Huka Lodge på Nya Zeeland är nog det som gjort störst intryck. Deras exklusiva och avslappnade atmosfär gör att man vill flytta in för gott. En annan lite hemlig dröm som Henrik har är den om country sångare Kurt Nielsen. Country ligger varmt om hjärtat och min dröm hade förverkligats om Kurt uppträdde på vår veranda i solnedgången. Man måste alltid ha drömmar säger Henrik med ett stort leende.

En vision som är starkt förankrad i ledningen är den om att alla som arbetar på The Lodge ska ha en fantastisk arbetsplats att gå till, så att de i sin tur ta hand om våra gäster på ett fantastiskt sätt. – Vi drivs av övertygelsen att allt vi gör, såsom inredning, mat och arkitektur ska ge våra gäster en upplevelse utöver det vanliga. Vardagen ska kännas väldigt långt borta. Där av vår slogan, Life Less Ordinary!

Varmt välkomna till oss och vår pärla på Romeleåsens topp!