Romantiska aktiviteter i Skåne

Behöver ni boosta kärleken? Här kommer härliga utflyktstips som väcker nyfikenheten till liv!
Vi listar de mest romantiska aktiviteter ni kan göra i Skåne som får seretonin och oxytocin nivåerna att gå i taket.
Allt från en halvdags utflykt till en lång, härlig weekend!  <3 Planera in i kalendern redan idag.


 

1. GÅ PÅ VANDRING

Packa ryggsäcken med godsaker och ge er ut på en av Skåneledens vackra etapper. Man behöver inte gå en pilgrimsvandring vid Santiago de Compostela för att njuta härligt lugn och ladda batterierna, utan Skåneledens olika delar är fantastiska vandringsleder som för många är oupptäckta. Välj ut den del av Skåneledens vandringsleder som lockar mest och gör en dagsetapp. Vem vet vart detta kan sluta?

En personlig favorit av Skåneleden är del som börjar i Arild och går över Kullahalvöns rika naturliv med klippor och hav nära inpå. (Här finns även Nimis). Kullahalvön bjuder på vandring i världsklass!

En oslagbar dag, full av upplevelser och tid för tankar och småprat. Eller kanske rentav tid att lösa världsproblem. Antingen njuter ni medhavd mat eller så tas måltidsstopp där de bjuds, i Arild, Ransvik eller i Mölle.  Vandra över skog, ängar och över klippor.

Passa på att ta ett dopp på vägen i det uppfriskade havet. En fantastisk romantisk upplevelse längs med en av Skånes många härliga vandringsleder som stärker både hjärta, själ och förhållande.

 

 

2. SPENDERA DAGEN PÅ VATTEN

En annan spännande upplevelse är att paddla kanot eller kajak i Malmös kanaler och ut över västra hamnen till öppet hav. Eller har ni tillgång till sup-brädor? Ta dem till Kävlinge ån för ett dagsäventyr där mycket kul kan hända.

Det blir ett litet förarbete med att hitta iläggs- och upptags plats. Själv lade vi i bakom kyrkan i Gårdstånga och hade en romantiskt eftermiddag med paus på en liten soldränkt brygga vid vasskanten längs med ån. Härligt väder hjälpte till att sätta extra guldkant på dagen. (En utmaning kan vara bra att ha: den som ramlar i först blir bjuden på middag :D ).

Att uppleva, upptäcka och planera små äventyr tillsammans stärker kärleken för många dagar framöver. Kanske ska dessa äventyr vara stående inslag i vardagen? Fler bra äventyr med paddel runt om i Skåne.

 

 

3. Cykla dressin i Bjönstorp

I Björnstorp tycks tiden stå still. När ni cyklar iväg på de blå dressinerna känns naturen i själen. Dressinturen tar er genom en tunnel av lövverk, djur rika ängar och böljande fält. Ni kan turas om att sköta cyklingen. Inte för att det är värst tungt att trampa. Hjulens smällande mot rälsen är kul.

Tänk att tågbanan är från 1890talet och det sista tåget mellan Malmö och Simrishamn gick runt 1970. Nu är det bara dressincyklar som får bemanna spåret. Passa på att ta ut svängarna på denna romantiska aktivitet i hjärtat av Skåne. Boka i förväg och medtag picknick.

4. Njut på spa

When in Björnstorp/Genarp, passa på att boka in en romantisk spa weekend på The Lodge Resort, en romantisk weekend med det där lilla extra. Uppe på Romeleåsens topp råder ett fantastisk lugn. Bara promenaden från bilparkeringen upp till Main Lodge får en att slappna av och börja njuta av allt det vackra denna pärla har att erbjuda.

Det går att boka dagspa med lunch eller varför inte njuta ett helt dygn på detta ljuvliga ställe som får sinnena att jubla. Börja med en promenad, bli ompysslade inne i spa och njut en härlig middag med råvaror från de närliggande småskaliga producenterna. Boka in er på en romantisk spa weekend i detta lilla paradis där lugnet råder. <3 Rena rama parterapin.

Visste du att en etapp av Skåneleden ligger precis utanför dörren, så ett tips är att börja eller avsluta vistelsen med en härlig vandring i vårt vackra Skåne.

 

5. En liten bit av himmelriket

Upplev Körsbärsdalen i full blom och du har ett minne för livet. Det är så otroligt vacker när träden är fulla med sina små rosa vita blommor att man får nypa sig i armen för se så att man inte drömmer. Körsbärsdalen är en liten dal som är vacker året om, men i maj månad, när den står i blom, är det en plats så magisk att den kunde varit hämtad ur filmen Avatar. Man tror även att  Astrid Lindgren beskrev denna dal i sin bok Bröderna Lejonhjärta.

Dalen ligger i ett kuperat omväxlande skogsområde med en bäckdalgång strax söder om Veberöd. Perfekt skånskt utflyktsmål för en dagsutflykt om ni tar med en filt, fika och en god bok. Annars är en halvdag tillräckligt att räkna med i tid i denna söta oas.

6. Sväva i det blå

Boka in er på en fantastik ballongflygning tillsammans. Var med om en magisk kväll som börjar då ballongen sätts ihop och sedan flyger iväg över Skåne. Detta är verkligen en upplevelse man inte bör missa under sin livstid. Extra romantiskt att få uppleva detta äventyr ihop som par.  Det blir en helkvälls upplevelse med champagne picknick som avslut. Alla ballongkvällar blir med solnedgång. Man flyger bara vid vackert väder, annars bokas turen om. Skåne är fantastiskt från ovan, speciellt då man i majestätiskt gemak svävar fram i det blå.

Det finns ju så mycket mer att uppleva i vårt vackra Skåne, men de romantiska äventyren ovan är tänkt som inspiration till att börja planera in fina minnen i er gemensamma livskalender, som små pärlor på ett halsband. Varje gång man har en gemensam härlig och kärleksfull upplevelse trär man en ny pärla på tråden så att säga. Vilket bygger en relation starkare och starkare för varje pärla. Romantiska aktiviteter, upplevelser och överraskningar är inte att underskatta! Länge leve kärleken och fina långa pärlhalsband!