Fem enkla inredningstips

– för att du ska få till inrednings stilen New England i ditt hem.


Stilnycklar:  Mörka träslag i både golv och möbler dominerar. Men även vitmålat trä syns i de amerikanska hemmen i South Hamptons området. En kamin eller öppen brasa som mittpunkt för den avslappnade lyxkänsla som heminrednings stilen New England representerar. Dekorera med gamla sportredskap, flera lyktor, och många kuddar, gärna med randiga inslag.  Avrunda med plädar och inredningsstilen som andas himmel, hav och rustik lyx är i hamn.


1. Blått, vitt och rött

Färgkoden för inredningsstilen kommer ur den amerikanska flaggan med beigevit som bakgrundston. Vill du vara exakt, så finns det färger som heter ”Old Glory Red” och motsvarar PMS484 i Pantone Matching System samt ”Old Glory Blue” som motsvarar PMS2768.


2. Ränder går aldrig ur

Ett måste i New England stilen är kuddar. Gärna randiga, både på längden och tvären. Eller kuddar med brodyr. Många snygga kuddar med det rätta stuket för inredningsstilen hittar du hos Lexington där även en och annan stjärna smugit sig in.3. Mattor

De ger ett varmare intryck samtidigt som de ramar in rummet. I heminrednings stilen New England kan mattorna vara beiga, i naturmaterial som sisal eller mönstrad patchwork med läderdetaljer. Eller varför inte våga en kohud?! Tänk på att ett vackert golv framhäver mattan. Men mattan ska då inte ska vara alltför stor så att den döljer det mesta av golvet. Men en alltför liten matta i sin tur, kan ge ett alldeles för litet intryck. Prova även på vilket håll mattan gör sig bäst. Färgade mattor bör ligga med luggens riktning bort från fönstret, för att mattan ska komma helt till sin rätt. Tänkvärda inredningstips tycker vi.


4. Rotting 

Flätad rotting är ett material som är en given detalj i många hem på den amerikanska östkusten. En hel soffgrupp, enstaka fåtöljer eller dekoration av rotting skapar den rustika känslan. Som här snygga höga
rotting sänggavlar från Artwood. Att inreda med mycket textilier och flera fluffiga kuddar i sängen ger dessutom en inbjudande look.


​5. Lyktor är ett måste

Som pricken över i kommer alla inredningsdetaljer. Låt dig inspireras av naturen med kottar och vedträn. Gå på loppis och fynda gamla skidor, skridskor och fiskespön som får smycka väggarna. Men glöm inte att indrednings stilen kräver lyktor, lyktor, lyktor i alla dess former. Inredningsdetaljer som är av naturmaterialen trä, sten, ull och läder passar perfekt till denna härliga heminrednings stil som aldrig verkar gå ur tiden.Inspirationslänkar: thelodge, artwood, lexington

Kuriosa: visste du att New England stilen är nära besläktad med kolonialstilen, från då nybyggarna kom till Amerika år 1607. Många slog sig ner på östkusten i New Hampshire.