Romantisk sommarutflykt i vackra Skåne

Sommaren är den perfekta tiden på året för att göra en mysig och romantisk dagsutflykt på ”the country side”. En tur i det natursköna området kring Romeleåsen i Skåne är då ett måste. Åkrarna och naturen ger en vacker inramning och möjlighet att njuta av allt det härliga som landsbygden har att erbjuda. Det finns många små gårdsbutiker och kaféer runt omkring som varmt rekommenderas. Detta område har en härlig entreprenörsanda och det ligger en väldig stor passion i det småskaliga. Boka in en dag för en spännande utflykt lite Less Ordinary.

SPA hotellet The Lodge ligger vackert i en skog på Romeleåsen. Utanför dörren går skåneleden med sina spännande stigar genom skog och betesmark. Utsikten är hänförande från Väderkullen, platsens högsta topp, som är belägen på 175 meter över havet. Den kan man jämföra med Danmarks högsta topp, Himmelbjerget som ligger på 147 meter. Vid denna idylliskt belägna pärla, kan man stanna till för en lunch eller en fika efter en promenad i skogen eller varför inte efter ett uppfriskande SPA besök.

Gårdsbutiker och kaféer längs vägen

Torna Hällestads Lanthandel
En riktig gammeldags lanthandel med eget bageri och en stor härlig uteservering.
Här har man samlat många lokalt producerade varor som oftast är ekologiska. Väl värt ett besök, både för att fylla upp i skafferiet samt för att få något gott i magen. För visst bör man fika flera gånger på en utflyktsdag?!

Systrarna på Soljhulet
Ett litet gammeldags sommaröppet gårdskafé, strax utanför Veberöd vid foten av den vackra Romeleåsen. Skogen, vandringsleder och dressin cykling finns precis inpå knuten. Passa på att ta ett fikastopp här. Du kan även gulla med djuren på denna undangömda lilla oas, som blev nominerad till Skånes bästa kafé 2016.

Inredning i gårdsbutik – Udda Tina
Bara några kilometer från Genarp finns inredningsbutiken Udda Tina. Här hittar du mycket fint med inspiration från Marocko. Kom låt dig inspireras av allt det vackra. Du kommer inte att bli besviken.

Missa inte heller lilla söta butiken Grishuset, som ligger på vägen mellan Veberöd och Genarp. Här säljs vackra ting av riktigt god kvalité som plädar, fårskinn, kuddar, krukor, porslin, ljusstakar.

Lunnarps Hills Gårdsbutik är välkända för sina välsmakande tuppar och andra lokalt producerade delikatesser som erbjuds till försäljning på gården. Du hittar dem i närheten av Dalby. Stanna till här på turen om du väljer denna del av Skåne för en äventyrlig & romantisk utflykt.


Upplevelser utöver det vanliga

Cykla dressin med picknick
Längs den nedlagda banvallen mellan Björnstorp och Veberöd sveper man fram över det skånska landskapet på blå dressin cyklar. Turen tar drygt 2 timmar att avverka fram och tillbaka. Ungefär halvvägs finns en rastplats med möjlighet att avnjuta en fika i det gröna. Ett härligt sätt att njuta av Skånes djur, skog och marker. Småvilt, kor och hästar syns ofta längst spåret. Att boka i förväg är smart! En varm rekommendation som får fem blå dressiner utav oss. Ta med en picknickkorg eller fika efteråt på mysiga kaféet Systrarna på Solhjulet.


Om du istället för att köra runt i nejden, bara vill ta dig till en plats, så får du en härlig upplevelse i en Smakvandring. Under ca 4 timmars promenad i fantastisk och varierande miljö, smakas det på lokalt producerade råvaror i olika kombinationer.
Denna aktivitet binder verkligen ihop smak & upplevelse på bästa sätt. Med en guide som berättar historier kring upplevelsen samt berättar om producenterna, är detta en riktigt bra aktivitet för ett dagsäventyr med gourmet inslag. En matupplevelse utöver det vanliga.

Så ut och njut av naturen och gör gärna många små stopp på vägen.  Denna romantiska sommarutflykt kan lätt bli till en årlig tradition.