The Autumn Menu
1 september – 23 november 2025
Välkommen till en meny av fyra rätter som andas hav, fält, skog och himmel där råvarorna bär smaken av platsen vi står på och årstiden vi befinner oss i. Menyn som vårt köksteam med Creative Chef Jesper Sandqvist i spetsen har komponerat är byggd kring omsorg, eld och långsam tid – från havskräfta och pilgrimsmussla mött av öppen låga, till vildsvin bakat långsamt och jordärtskockor vars envisa textur är själva nyckeln till upplevelsen. Vi arbetar med råvaror i säsong och hämtar i största möjliga mån från nära producenter. Mycket av det vi serverar har vi själva plockat, konserverat och förädlat under året. Varje rätt presenteras med respekt för råvaran och en känsla av lekfull nyfikenhet från vårt fantastiska team i Heaven.
Hösten börjar här och låt vår Creative Chef Jesper ta dig med på berättelsen om The Autumn Menu. Welcome to Cooking Less Ordinary!
HAVET
Nage – havskräfta – pilgrimsmusssla– Krondild från Troldhede Mejeri – tomatillo från Gödelöv
”Nage är ett franskt uttryck som betyder ”simmande” och används inom matlagning för att beskriva en tillagningsmetod där råvaror, oftast fisk eller skaldjur, sjuds i en smakrik buljong. Buljongen, även kallad nage, smaksätts med vin, grönsaker och örter. I vår tolkning möts havskräfta och pilgrimsmussla i en varm, aromatisk rätt. Skaldjuren får en snabb, rökig finish över öppen låga i köket, vilket framhäver deras naturliga sötma och havstoner. Vid sidan serveras ett tunt, krispigt kräftflarn.
Tomatillo från Bondekocken i Gödelöv ger frisk syra och krondillen en grön, nordisk parfym. För ytterligare balans och mjukhet tillför vi Krondild från Troldhede Mejeri en krämig, lätt syrlig ost som knyter ihop havets sälta och grönskans friskhet. Vid bordet häller vi den heta nage-buljongen i tallriken och doften av hav, dill och höst sveper in dig.”
FÄLTET
Pinnbröd – brynt smör – gravade kantareller – svart sommartryffel
”Pinnbrödet är vår hyllning till Väderkullen och den gamla Romelestugan där man förr grillade pinnbröd under sina vandringar på Romeleåsen. Det bakas vid öppen glöd på pinnar av al och penslas med brynt smör smaksatt med rostade enbär. Till det serveras lättgravade kantareller och generöst riven svart sommartryffel. Kombinationen är både jordig och aromatisk en varm hyllning till fältets rika sensommar och höst. Du bryter brödet med händerna, doppar i smöret och njuter av minnen från förr.”
SKOGEN
Svensk vildsvinsytterfilé – rotgrillad rotselleri – gröna enbär – jordärtskocka från Bondekocken
”Den svenska vildsvinsytterfilén bakas långsamt över natten och får en snabb, rökig finish över björkkol. Den möter söt rotselleri som grillats hel över eld, syrliga gröna enbär och en sammetslen puré på jordärtskocka från Bondekocken som har sin ekologiska grönsaksodling ett stenkast från oss, i Gödelöv. Såsen kokas på vildsvinsben, rotfrukter och örter och reduceras under dagen till en djup fond som vispas upp med smör och spräcks med enbärsolja för en frisk kontrast.”
HIMLEN
Myskmadra – gravensteiner – jordmandel – rosenkvitten
”En dessert som speglar höstens ljusaste sidor. En silkeslen glass på myskmadra – ibland kallad ”svensk vanilj” serveras med karamelliserad jordmandel, syrlig rosenkvitten ”Nordens citrus” och en luftig mousse på äppelsorten Gravensteiner. Smakerna växlar mellan fruktig friskhet, blommiga toner och rostad nötighet i en himmelsk avslutning som är både lätt och värmande.”
The Autumn Menu 695 kr
köp gärna till…
VINPAKETET
Inkluderar ett glas utvalt vin till varje rätt
Vinpaket 595 kr
MEJERIET
Tre olika ostar från Arla Unika serveras med säsongens marmelad och vårt eget hembakade fröknäcke. Vi rekommenderar ostarna efter varmrätten, men de kan lika gärna avnjutas i en av de mysiga korgmöblerna i loungen framför den sprakande brasan efter middagen!
”Den Hvide Dame”
En vitmögelost från Troldhede Mejeri med härlig smörighet och fin balans mellan fetma och syra. Tillverkad på grädde som tredubblat mjölkens naturliga fetthalt – resultatet är en fyllig ost med tunn, spröd yta och en elegant krämighet.
”Krondild”
En unik vitmögelost där smaken av dill är integrerad inifrån och ut. Ostmassan blandas med dillfrön och salt, vilket ger en mjuk konsistens och en tydlig smak med nyanser av kummin. En modern och lekfull tolkning av en klassisk ört i ostform.
”Drunken Dog”
En komplex och kraftfull ost – ursprungligen Sirius, lagrad och dränkt i Stauning Rye whisky. Kombinationen av blå-, vit- och rödkittmögel ger djup smak, medan whiskyn tillför toner av tropisk frukt och en krispig yta. En karaktärsfull final för ostälskaren.
Mejeriet 155 kr
Vi tar hänsyn till allergier, men meddela oss dem senast en vecka i förväg på telefon 046-24 89 05.
PS. Innehållet kan komma att ändras.
Om du är boende gäst och stannar hos oss flera nätter är det denna meny som ingår den första kvällen.
Önskar du se meny för övriga kvällar i förväg så bara säg till oss!
The Winter Menu
24 november – 28 februari 2026
Välkommen till vår vintermeny på The Lodge – en kulinarisk resa som fångar känslan av gnistrande snö, sprakande brasor och stilla stjärnklara nätter. Vårt köksteam, under ledning av F&B Manager -& Creative Head Chef Jesper Sandqvist, har skapat en meny som hyllar vinterns smaker och bjuder in till värme och gemenskap. Med lokala råvaror och traditionella hantverkstekniker förädlar vi säsongen till en upplevelse utöver det vanliga. Låt oss ta dig med på en resa där vinterns magi möter vårt motto: Cooking Less Ordinary.
ÅKERN
ÅKERN
Krispigt mummabröd – jordärtskocka från Bondekocken – Drunken Dog – Kalix löjrom
I Åkern möter du den skånska jorden. Vårt krispiga mummabröd serveras med en len jordärtskocka som både är krämig och krispig. Också ett mjukt skum av den karaktärsfulla osten Drunken Dog från Arla Unika lyfter rätten, tillsammans med elegant Kalix löjrom som ger sälta och festlighet. En smakupplevelse där jorden möter havet.
GLÄNTAN
Pinnbröd – vispad loke – gravade & frystorkade hjortron
I Gläntan bjuder vi på en nostalgisk vinterupplevelse. Vårt pinnbröd grillas varsamt och penslas med fermenterad vitlöksgrädde, som ger en djup och aromatisk ton. Tillsammans med luftig loke och de gravade och frystorkade hjortronen skapas en söt-syrlig kontrast som påminner om naturens rikedomar.
GÅRDEN
Majsanka från Viking Fågel, Munka Ljungby – körsbär – stjärnanis – grönkål
Från Viking Fågel i Munka Ljungby kommer den fina majsankan, vars smak speglar skånska gårdar och fält. Den möter vinterns körsbär med sin friska syra, och stjärnanisens kryddiga värme. Grönkålen ger både textur och djup – en rätt som andas tradition, närhet och säsong.
HIMLEN
Munk doppad i kanelsocker – redlove – kardemummaglass – nakenhavren
I Himlen avslutar vi med en dessert för både hjärta och sinne. En nyfriterad munk, doppad i kanelsocker, möter friskheten från redlove-äpplet. Tillsammans med krämig kardemummaglass och rostad nakenhavre blir resultatet en dessert som förenar sötma, krydda och textur – vinterns söta final.
The Winter Menu 695 kr
köp gärna till…
VINPAKETET
Inkluderar ett glas utvalt vin till varje rätt
Vinpaket 595 kr
MEJERIET
Tre olika ostar från Arla Unika serveras med säsongens marmelad och vårt eget hembakade fröknäcke. Vi rekommenderar ostarna efter varmrätten, men de kan lika gärna avnjutas i en av de mysiga korgmöblerna i loungen framför den sprakande brasan efter middagen!
”Den Hvide Dame”
En vitmögelost från Troldhede Mejeri med härlig smörighet och fin balans mellan fetma och syra. Tillverkad på grädde som tredubblat mjölkens naturliga fetthalt – resultatet är en fyllig ost med tunn, spröd yta och en elegant krämighet.
”Krondild”
En unik vitmögelost där smaken av dill är integrerad inifrån och ut. Ostmassan blandas med dillfrön och salt, vilket ger en mjuk konsistens och en tydlig smak med nyanser av kummin. En modern och lekfull tolkning av en klassisk ört i ostform.
”Drunken Dog”
En komplex och kraftfull ost – ursprungligen Sirius, lagrad och dränkt i Stauning Rye whisky. Kombinationen av blå-, vit- och rödkittmögel ger djup smak, medan whiskyn tillför toner av tropisk frukt och en krispig yta. En karaktärsfull final för ostälskaren.
Mejeriet 155 kr
Vi tar hänsyn till allergier, men meddela oss dem senast en vecka i förväg på telefon 046-24 89 05.
PS. Innehållet kan komma att ändras.
Om du är boende gäst och stannar hos oss flera nätter är det denna meny som ingår den första kvällen.
Önskar du se meny för övriga kvällar i förväg så bara säg till oss!