FAQ – Vanliga frågor


Hur har ni öppet under Corona-perioden?

Under Corona är bekant inget riktigt som vanligt. The Lodge, restaurang Heaven och nya Honulele Spa är helt stängt fram till den 28 juli.
Vi har därefter begränsade öppettider och tar emot ett begränsat antal gäster varje dag. Vi har öppet för incheckning tisdagar-lördagar, och vi öppnar hotellet kl 11:00 på tisdagar och stänger efter utcheckning på söndagen, kl 12:00. Vi serverar inte Heavenly Brunch under corona perioden och vi tar inte in extra gäster för BBQ Sharing, utöver de som bor över på hotellet. Men det går fint att komma hit och njuta av vår Lounge Menu mellan kl 11-17 tisdagar-lördagar. Då vi enbart serverar lounge menyn vid ”vartannat bord” vill vi göra dig uppmärksam på att vi vid vissa tillfällen därför snabbt kan bli fullbokade. När Coronaperioden är över igen börjar vi åter med våra ”ordinarie” serveringar av brunch och kvällsmeny även för icke boende gäster. Honulele Spa kommer att vara öppet med ett begränsat antal gäster, från och med den 28 juli, tisdagar-söndagar. Se fliken om Honulele Spa för mer information.


När kan vi checka in och ut?

Rummen är garanterat klara till senast kl. 15, därefter går det fint att checka in. Oftast är rummen klara redan vid ett, två-tiden. Om ni beräknar att ankomma efter kl. 18 på kvällen är vi tacksamma om ni meddelar oss detta på förhand. Senaste utcheckning på avresedagen är kl. 10 måndag-fredag och kl. 11 på lördagar och söndagar. Under vårt sommarpaket gäller utcheckning kl. 11 alla dagar. Det finns möjlighet att utan extra kostnad boka in ”Sunday Lay-In”, d.v.s. senare utcheckning för ett begränsat antal rum. Fråga oss när du bokar!


Kan jag betala med kontanter?

Nej, från och med den 1/1 2019 är hela The Lodge kontantfritt. Vi accepterar de allra flesta betalkorten och även Swish.


Vilken tid serveras frukosten?

Tisdagar-fredagar serveras vår frukostbuffé mellan kl 7-9 och på helgen samt måndagen serveras den mellan kl 8-10. I perioder då vi erbjuder både privatpaket och konferenser har vi frukost 7-10. Under vår sommarperiod och ”Summer at The Lodge” paketet är det mellan klockan 8-10 varje dag.


Vilka parkeringsmöjligheter finns?

Vi har en kostnadsfri utomhusparkering precis nedanför backen som leder upp sista biten till hotellet. Det går dock bra att köra hela vägen upp till hotellet och lämna av bagage & passagerare för dig som önskar. Vi har en handikapparkeringsplats i nära anslutning till hotellet, kontakta oss gärna i förväg om ni önskar använda denna.
Ett inhyrt vaktbolag gör ronder vid parkeringen nattetid, dock rekommenderar vi att inga värdesaker lämnas kvar synligt i bilen.


Kan jag ladda min elbil?

På vår parkering finns det 4 laddstolpar med möjlighet att ladda upp till 8 elbilar. Kom ihåg att ta med dig egen laddningskabel (finns ej på The Lodge).


Hur många rum finns det på The Lodge?

Vi har 22 dubbelrum, totalt 44 bäddar. I The Treetop Lodge finns det 12 dubbelrum och en svit, alla med en fantastisk utsikt mot det skånska landskapet nedanför mot väster. Det finns också nio cabins (separata små hus) varav tre är helt friliggande och resterande sex sitter samman två och två i ena kortsidan med en liten veranda mellan sig. Samtliga cabins är omgivna av grönska och är förbundna med resten av anläggningen genom belysta trägångar. Alla våra rum har samma standard, men är inredda i olika teman. I sviten finns det ett badkar.


Vad är det för skillnad på rummen i The Treetop Lodge och Cabins?

I The Treetop Lodge finns det 12 dubbelrum och en svit. De är ca 25 kvm stora och har ett skrivbord och en fåtölj eller gungstol samt skåp med möjlighet att lägga in kläder.

Sviten är ca 35 kvm stor och har ett fantastiskt burspråk framför sängen där du har milsvid utsikt över det skånska landskapet redan när du vaknar på morgonen. Det är också det enda rummet som har ett badkar, och detta samt duschen är placerat mitt i rummet. Det finns en separat wc.

Våra nio cabins är förbundna med resten av området via belysta trägångar. Under sensommaren -17 renoverades de i samarbete med Lexington Company AB och gjordes om till Lexington Cabins. Alla cabins har nu olika färgsättningar och allt från tapeter till textilier kommer från Lexingtons senaste kollektion. Cabin nr 14, 15 & 16 ligger närmast huvudbyggnaden och är helt fristående, medan cabin nr 17-22 är parhus där ytterväggarna är förbundna med varandra i kortsidorna med små verandor mellan sig. Ytan är ca 18 kvm i våra cabins och till skillnad från rummen i The Treetop Lodge finns det inga skrivbord, endast en gungstol. Vi rekommenderar inte extrasäng i våra cabins p.g.a. golvytans storlek.


Finns det trebäddsrum?

Det finns inga trebäddsrum på The Lodge, dock kan man ha en extrasäng i alla rummen i The Treetop Lodge och två extrasängar i något rum. Vi rekommenderar inte extrasängarna för vuxna, utan för barn & ungdomar upp till 13 år.


Finns det något handikappanpassat rum?

Med läge högst upp på Romeleåsens topp och en brant backe upp till hotellet är vi dessvärre inte naturligt handikappanpassade. Vi har dock gjort så gott vi kunnat och ett av våra rum är extra stort och handikappanpassat. Det finns en parkeringsplats uppe vid hotellet som går att förboka. Slå oss gärna en signal för mer information och för att se hur vi kan göra för att tillgodose era behov.


Finns det någon åldersgräns för boende?

För att boka ett övernattnings- eller spapaket hos oss ska man vara över 18 år, vi tar inte emot sällskap utan minst en person som är myndig.


Vad finns det för aktiviteter i omgivningarna?

Romeleåsen och ”Väderkullen” som The Lodge ligger högst upp på toppen av, bjuder på mycket varierande natur och är en del av den populära Skåneleden. Bokskog, ängar, granskog, tallskog såväl som imponerande vyer på många platser. Allra högsta punkten, Romeleklint, ligger 175 m ö h och är ett givet mål på en skön vandring.
Den blå slingan tar dig dit och den är ca 5,5 km t/r (mycket kuperad). Det finns även en kortare tur på 2,2 km (grön) med en tipspromenad – säg till i receptionen så får du med dig en penna & svarskupong om du vill!
En liten bit från The Lodge kan man cykla dressin från april-oktober. Här cyklar man en liten bit på den gamla järnvägen mellan Lund och Sjöbo, en fantastisk naturupplevelse som du inte får missa. Vi hjälper gärna till att boka.
Det går att hyra mountainbikes via en av våra lokala samarbetspartners, boka i god tid. Det finns flera olika natursköna golfbanor i vår närhet, där vi erbjuder rabatterade greenfees och vilka vi gärna hjälper till att boka.
Oavsett om ni cyklar dressin, vandrar eller cyklar på våra sköna grusvägar i området så är en härlig picknick pricken över i:et. Det går bra att beställa hos oss, senast dagen innan.
The Lodge är med i sammanslutningen Romeleslingan, läs mer om de duktiga hantverkarna och caféerna i slingan/närområdet här.


Finns det gratis Wi-Fi?

Ja, det finns gratis Wi-Fi. Bäst signal är det i The Main Lodge eller runt konferensrummen Vermont & New Hampshire.


Kvarglömda ting

Om du glömt något på rummet ringer vi upp dig samma dag du checkat ut för att höra om du vill hämta eller om vi ska skicka det till dig (mot postförskott där du själv står för kostnaden). Dessa ting skickar vi en gång per vecka. Om du glömt något i våra allmänna utrymmen (och vi därför inte vet vems det är) behåller vi det i en månad innan vi skänker det till välgörande ändamål.


Finns strykjärn?

Om du önskar låna ett strykjärn säger du bara till i receptionen så får du låna med dig ett till rummet.


Finns det hudvårdsprodukter att låna på rummet?

På alla rum finns det schampo, balsam, shower gel & body lotion att låna från L:a Bruket. Önskar du köpa med dig produkter hem från deras sortiment finner du dem i vår shop i receptionen. Eventuella saknade produkter från rummet vid utcheckning debiteras i efterhand. All stöld polisanmäles.


Honulele Spa

Vi är nu färdiga med vårt nya spektakulära Spa på The Lodge! Läs mer om Honulele Spa här.


När ska man senast boka behandlingar på Spa?

Så fort som möjligt, gärna i samband med att ni bokar ert spapaket så att ni får de tider ni önskar. Klicka här för att komma till vår behandlingsmeny.


Kan man få två behandlingar samtidigt i samma rum?

Nej, alla behandlingar sker med 1 person per rum. Dock kan man ofta få behandling samtidigt om man önskar, då det finns fyra behandlingsrum i Honulele Spa.


Är barn välkomna på hotellet & Spa?

De allra flesta gästerna på hotellet har valt att lämna sina egna barn hemma.Vi strävar nämligen efter att ge dig som gäst en lugn, tyst och vilsam miljö, vilket vi hoppas att föräldrar till de barn som följer med hit respekterar och själva värdesätter. I vårt spa har vi 13-årsgräns utan undantag. Enhetspris för barn på samtliga övernattningspaket: 795 kr/natt/barn 2-12 år. Har man fyllt 13 år räknas man som vuxen. Ett barn under 2 år sovande i föräldrars säng är gratis. Extra barnsäng: 395 kr. Säg till vid bokningstillfället om barnanpassad meny önskas. Om man väljer att ta med barn till The Lodge är det ditt som förälders eget ansvar och vi vill understryka att det är viktigt att inte lämna barnet utan uppsikt under någon del av vistelsen hos oss, vi är inte på något sätt ett barnanpassat hotell. Vi önskar också att du som förälder respekterar att det ska vara en tyst och stilla miljö som ger tid för lugn och återhämtning för de som valt att åka hit utan sina egna barn.


Får man ha hund med sig?

Ja, i en av våra Lexington Cabins går det bra att ha med sig en fullvuxen lugn hund mot ett tillägg på 400 kr per natt (du kan inte ta med dig en valp/unghund). Det går inte att ta med sig hund utan att ha meddelat oss i förväg då vi bokar in ett extra allergistäd efter att en hund har vistats i rum 18 (därav kostnaden). Hunden får inte lämnas utan tillsyn i rummet eller innanför vårt område och tas med på ägarens fulla ansvar (se över försäkringar osv) då vi inte är ett djuranpassat hotell. Eventuella skador som uppkommer i rummet eller vår övriga miljö, på grund av hund, debiteras. Hundar är inte tillåtna i The Main Lodge, i restaurang Heaven eller ute på vårt trädäck/uteservering, och får inte heller bindas utomhus utan tillsyn.


Behöver man boka bord i restaurangen?

Om man har bokat ett paket som inkluderar middag så finns det ett bord bokat i restaurangen från kl, 19, vi har endast en sittning per kväll. Senast att sätta sig till bords är kl. 20 för att hinna få alla rätterna serverade i lugn och ro.
Har du bokat ett B&B paket bör du boka bord i restaurangen, antingen i receptionen eller via telefon 046-24 89 05.


Vad består middagen av?

Vi serverar en satt meny som köket komponerar efter säsong (byte ca var 6:e vecka). Sommartid byter vi ut vår mot en BBQ Sharing meny. Önskar ni specialkost är det bara att säga till vid bokningen, eller i så god tid som möjligt innan ankomst. Du hittar aktuell meny här.


Serveras det lunch eller mindre rätter?

Ja, under vardagar serveras en ”dagens” 2-rätters affärslunch. Du kan också (vid tillfällen då vi inte har någon av våra övriga fasta mattllfällen) beställa något från vår loungemeny där du hittar mindre rätter som du äter i soffgrupperna i vår lounge.

På lördagar och söndagar serveras  Heavenly Brunch i två sittningar, kl, 12-13:45 och kl, 14-15:45. Dessa är mycket populära och måste oftast förbokas med någon veckas framförhållning online via vår bokningssida.

Det finns också alltid i mån av plats (mellan kl 11-17) möjlighet att beställa en The Lodge Fika med kaffe/te och dagens kaka.


Kan jag få frukost på rummet och vad innehåller den?

Absolut kan ni unna er något alldeles extra och beställa ”Breakfast in Bed” till rummet för 145 kr extra. Om ni inte ber om något annat (dvs tidigast 8:30 helger och 07:30 på vardagar) serveras denna kl, 9 då vår frukostpersonal kommer och knackar på er dörr.

Följande ingår (beräknat för en person och kan ändras utan att vi meddelar här): mörkt bröd (2 skivor), ljus bulle (1 st,), ost (hårdost & brie), kalkon, vår hemmagjorda marmelad, smör, grönsaker (gurka, tomat & paprika), äggröra, bacon, smoothie, apelsinjuice, ingefära shot. Kaffe & te, mjölk & socker. Vi reserverar oss för ändringar.


Vilka är avbokningsreglerna på privata arrangemang & hotellpaket?

De allra flesta reservationer kan du boka av fram till dagen innan kl 12:00 utan kostnad, därefter är det ingen återbetalning.
Skulle andra avbokningsregler gälla har vi skrivit detta under aktuellt paket (t ex gäller detta för Nyårspaketet), det betyder att om det står andra avbokningsregler än de generella är det dessa som gäller. För konferensbokningar och gruppbokningar gäller särskilda avbokningsregler, se din offert/bekräftelse.


Vilka är avbokningsreglerna för gruppbokningar?

För gruppbokningar av alla slag, som gäller för fler än 6 personer samt vid särskilda arrangemang (som tex New Year´s Eve paketet och Winemakers Dinner och dylikt) gäller andra regler för avbeställning.

Avbokningsregler som gäller vid bekräftat specialpaket eller gruppbokning  ( >6 personer upp till 9 personer):

  • Vid avbeställning senare än 1 vecka innan ankomst debiteras 50% av avbokningens värde.
  • Vid avbeställning senare än kl 12:00 dagen innan ankomst debiteras 100% av avbokningens värde.

Avbokningsregler som gäller vid bekräftad gruppbokning (>9 personer):

  • Vid avbeställning senare än 4 veckor innan ankomst debiteras 50% av avbokningens värde.
  • Vid avbeställning senare än 2 veckor innan ankomst debiteras 75% av avbokningens värde.
  • Vid avbeställning senare än 1 vecka innan ankomst debiteras 100% av avbokningens värde.

Får jag pengarna tillbaka om jag avbokar inom avbokningsvillkorens regler?

Ja, om du har förbetalt till oss och avbokar inom reglerna för avbokningsreglerna sätter vi tillbaka pengarna till dig via Dibs, du har dem tillbaka på ditt konto igen inom några dagar.


Kan jag använda mitt presentkort eller förskottsbetalning som jag köpte/betalade in innan Romelestugan The Lodge AB gick i corona-konkurs den 26 mars 2020?

I mars 2020 stod vårt livsverk, Romelestugan The Lodge AB, på toppen av sin popularitet med rekordhöga omsättningssiffror, blev prisat på Tripadvisor, i gästenkäter och i sociala medier. Vår efterlängtade Spainvigning väntade alldeles runt hörnet. Då kom CoronaPå ett par dagar vändes vår tillvaro upp och ner och såväl telefonsamtal som mail gällde enbart avbokningar. Coronakrisen slog – och slår fortfarande – skoningslöst mot oss alla. Med de stora investeringar vi nyligen hade gjort och utan ett krispaket som fungerade för småföretagare blev vi med extremt kort framförhållning tvungna att lämna in vår konkursansökan för Romelestugan The Lodge AB, vilken trädde i kraft den 26/3 2020. 

I en konkurs räknas som bekant alla tillgångar ihop och fördelas till staten och fordringsägarna efter en förutbestämd lagstadgad prioriteringslista som konkursförvaltaren är ansvarig för. De av er som gjort fordringar för era köpta presentkort eller förbetalda vistelser till konkursförvaltaren, har fått till svar att de hanteras sist i prioriteringsordningen och att de med största sannolikhet inte kommer att kunna betalas tillbaka till er. Så är det i en konkurs och det är en risk man tar när man köper ett presentkort hos ett företag. Som företagare går man enbart ur en konkurs med skulder och när nya Väderkullen The Lodge AB startar står vi på noll igen utan att ha med oss några tillgångar alls från det gamla företaget. Men vänner, som ni vet är ni otroligt viktiga för oss och vi vill på något sätt kunna tacka dig för att du är vår supporter. Därför vill vi som en ren goodwill erbjuda dig att kunna använda:

25% av Romelestugan The Lodge AB presentkortets eller förskottsbetalningens värde vid varje tillfälle du är hos oss* (gäller värden över 1000 kr), fram tills presentkortets giltighet löper ut. Exempel: Har du ett presentkort på 2000 kr kan du använda 500 kr vid varje tillfälle du är hos oss, uppdelat på 4 gånger, fram tills det att giltighetstiden på det går ut (2 år från inköpsdatum).

50% av Romelestugan The Lodge AB presentkortets eller förskottsbetalningens värde vid varje tillfälle du är hos oss* (gäller värden för 1000 kr eller där under) fram tills presentkortets giltighet löper ut. Exempel: Har du ett presentkort på 1000 kr kan du använda 500 kr vid varje tillfälle du är hos oss, uppdelat på 2 gånger, fram tills det att giltighetstiden på det går ut (2 år från inköpsdatum).

Vi hoppas på detta sätt kunna ge tillbaka lite av värdet du fått hos oss och att du fortsätter vara vår supporter! 

*Presentkortet gäller ej för köp av produkter i vår shop eller att köpa nya presentkort med. Har du redan fått ut din fordran ur konkursboet från Romelestugan The Lodge AB via Trädgårdh Advokatbyrå gäller inte denna goodwill.   

Frågor rörande konkursen besvaras av konkursförvaltare Ola Sellert (ola.sellert@tragardh.se) på Trägårdh Advokatbyrå.


Varmt välkommen till Life Less Ordinary!