LUNCH OF THE WEEK
Vi serverar en tvårätters lunchmeny där klassisk husmanskost får en modern twist – lagad från grunden av våra kockar med råvaror från lokala producenter. Här får du smaker som speglar säsongen och miljön runt oss. Veckans lunch serveras alltid med vårt hembakta surdegsbröd och vispat smör. Efter måltiden bjuder vi på kaffe eller te och något litet sött som avrundar upplevelsen.
Boka ditt bord och låt lunchen med vänner eller kollegor bli en stund att se fram emot – högt ovanför trädtopparna.
PS! Om din lunch är i samband med ett konferenspaket så serveras du ”Ängen” ena dagen och ”Fältet” andra dagen, fråga oss gärna!
Lunch of the Week serveras måndag till fredag mellan 11.30 och 14.00.
Ängen, Fältet eller Köksträdgården: 175 SEK
Vecka 47
ÄNGEN
Skånsk majskyckling – guldklimp – äggsmörsås – hokkaido från Bondekocken
FÄLTET
”Boeuf Bourguignon” – rökt sidfläsk – grillad lök – höstsvamp – persilja – potatispuré
KÖKSTRÄDGÅRDEN
Äggplanta – bönor – broccolini – höstsvamp – persilja – potatispuré
…lägg gärna till ”Coupe Melba” med röd persika, hallon & salta mandlar
85 kr
LÖRDAG–SÖNDAG
Afternoon Tea Party på The Lodge
395 SEK
Vecka 48
ÄNGEN
Wallenbergare – ärtor – brynt smör – rårörda lingon med kanel
FÄLTET
Grillad kotlett – ostkräm på skånsk alpost – vasslebuljong – grönkålspesto
KÖKSTRÄDGÅRDEN
Rostade baljväxter – ostkräm på skånsk alpost – vasslebuljong – grönkålspesto
…lägg gärna till ”Coupe Melba” med röd persika, hallon & salta mandlar
85 kr
LÖRDAG–SÖNDAG
Afternoon Tea Party på The Lodge
395 SEK
Vecka 49
ÄNGEN
Tjärad kalv – älgörtsgrädde – potatispuré – hyvlat äpple – picklad svamp
FÄLTET
Senapsstekt fläsksida – röd spetskål – krispigt fläsk – kryddpeppar bakad morot
KÖKSTRÄDGÅRDEN
Stekt gråärta – älgörtsgrädde – potatispuré – hyvlat äpple – picklad svamp – grillost
…lägg gärna till ”Coupe Melba” med röd persika, hallon & salta mandlar
85 kr
LÖRDAG–SÖNDAG
Afternoon Tea Party på The Lodge
395 SEK
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn beroende på tillgången på våra lokala råvaror – vi vill alltid kunna erbjuda det bästa säsongen har att ge. Allt kött och fågel kommer från svenska gårdar. Vi tar alltid hänsyn till allergier, informera oss i samband med din bokning – via telefon på +46 46 24 89 05 eller e-post till info@thelodge.se – så ser vårt kök till att anpassa din meny på bästa sätt.
Observera att vi inte har möjlighet att justera menyn utifrån icke-medicinska preferenser, personliga önskemål eller specifika dieter.













