Aloha Spa Ritual

Aloha Spa Ritual – en resa genom Hawaiis övärld som berör kropp och själ

Aloha Spa Ritual är en 90 minuter lång sparitual med sju olika steg som för sinnet till Hawaiis tropiska landskap och mytiska kultur. Du blir placerad i en grupp med max 7 andra deltagare och utför samtliga behandlingar på dig själv, under guidning av en erfaren spavärd/-inna. Produkterna vi använder är COSMOS certifierade från svenska L:A Bruket. Naturens urkrafter tas till vara på i olika former och ritualen avslutas med avslappning i relaxen ”The Nest”.

Aloha! Din resa påbörjas med ett mjukgörande fotbad som berikas med havssalt och pepparmynta som mjukgör fötterna. Samtidigt som dina fötter stillsamt omhändertas så bjuds du på en klassisk hawaiiansk dryck. Fokus riktas därefter till dina händer som erbjuds en peeling bestående av sheasmör och mandelolja, berikad med citron, fläder och algextrakt tillsammans med korn av havssalt.

Med händer och fötter väl omhändertagna så påbörjas din vattenterapi i vårt japanska tvagningsrum, ett växelspel mellan varmt och kallt vatten och ett fantastiskt sätt att öka blodcirkulationen i kroppen. Varmt vatten pulserar från duschmunstycket och framför dig står en hink med kallt vatten som avslutningsvis hälls, relativt långsamt, över dig. Dedikerade andetag hjälper här till att slappna av musklerna. Detta följs av en en naturlig havssaltskrubb med grapefrukt och granolja till kroppen som exfolierar på djupet och avlägsnar döda hudceller. Vi avslutar med en ansiktsrengöring med pilbark och björksocker, som reglerar talgproduktionen och rengör skonsamt på djupet utan att torka ut huden.

Nu stiger du in i vår hawaiianska ångbastu, som likt en vulkan vars lava strömmar ner i det svalkande havet bildar enorma ångmoln och tillför en exotisk rening av kroppen från insidan och ut. Eukalyptus tillsätts i ångan och hjälper till att vidga luftvägarna, och djupa andetag rekommenderas för att låta den välgörande ångan färdas genom kropp och själ. Efter ångbastun stiger du in i regnskogsduschen, ett stilla tropiskt regn strilar över kroppen och gör dig ren. Därefter tar vi med dig in i lagunen, vår version av de mystiska hawaiianska havsgrottorna som erbjuder stillsam kontemplation bortom den vanliga världen. Här får du kliva ner i vår varma källa och känna hur tyngdlösheten omfamnar dig i 37-38 gradig värme, en oas som skyler dig från vardagens jäkt och stress.

Cederbastun är nästa destination, där vi hedrar urmodern till Hawaiis grönskande paradis, de heta vulkanerna, och du får uppleva värmen från de vulkaniska lavafloderna som sveper över dig tillsammans eteriska oljor i en förunderlig dans. Låt cederträ, blomster och sötma omsluta dig samtidigt som stress och oro sveps bort med ångorna. Avsluta med en svalkande dusch. Sedan går vi vidare till vår Makani Kai (som betyder havsbris på hawaiianska). Här får du njuta av den hawaiianska kvällsbrisen i 37-gradig värme, samtidigt som vi delar ut svalkande facialmist och mjukgörande ansiktskräm med Algica® och havslavendel.

Det avslutande steget på vår resa är The Nest. På trädtoppsnivå får du sjunka ner i en av våra dagbäddar och njuta av frukt, vatten och te med panoramautsikt mot naturen nedanför samtidigt som energin, kraften och lugnet långsamt strilar genom kroppen samtidigt som du erbjuds hand- och fotkräm och kan passa på att läsa mer om L:A Brukets produkter som du har fått använda i ritualen, samt köpa med dig dina favoriter hem till dig själv eller någon du håller av.

Aloha och välkommen till en Less Ordinary Spaupplevelse!

”Aloha doesn’t just mean hello and goodbye and love and welcome. It means more than a word can express. It’s a feeling. A way of life. Aloha is the idea that we are all connected to everyone and everything around us and that true joy is found in respecting this connection.”


Aloha Spa Ritual

Aloha Spa Ritual ingår i vårt dagspapaket Honulele Spa Retreat. Du kan som boende gäst köpa till det till som tillägg till The Treetop Escap paket. Aloha Spa Ritual går ej att boka som fristående/enda aktivitet i Honulele Spa. 

Pris: 595 kr, tid: 90 minuter (exkl ca 30 min i relaxen efteråt)

(Om du önskar boka både behandling och vår Aloha Spa Ritual under din vistelse så rekommenderar vi dig  att boka det ena på avresedagen för att få ut så mycket som möjligt av din upplevelse).


OBS! Ändringar i utbudet av produkter och innehåller i våra olika stationer kan komma att ändras utan förvarning.
OBS! Klicka på fliken Arrangemang