Historien om The Lodge

1933 byggde Björnstorps gods en jaktstuga på Väderkullen som döptes till Romelestugan. Stugan var väldigt enkel med torvtäckt tak och en storstuga med litet kök och blev snart en populär kaffestuga.

I vårt arbete med luftballonger fick vi 1997/98 möjligheten att följa seglingstävlingen Whitbread Round The World Yacht Race. På denna långa och spännande resa fick vi uppleva många fantastiska hotell och då föddes tanken att någon gång bygga ett eget hotell. När vi år 2003 fick möjligheten att ta över Romelestugan tvekade vi aldrig att förverkliga vår dröm.

Efter att ha tillbringat en tid i USA, bland annat i Aspen i Colorado blev vi inspirerade att bygga hotellet i New England-stil. Vi ville också ha den mysighet som finns på många av lodgerna i Klippiga bergen och därför blev resultatet en kombination av de två.

Bygget, som vi själva har varit djupt involverade i, tog nästan tre år att genomföra. Vi har byggt med så mycket lokalt material som möjligt och nästan uteslutande använt lokala hantverkare. Vatten från egen källa och eget kretsloppssystem bidrar till en så liten inverkan på naturen som möjligt.

För att behålla delar av historien har vi behållit en liten del av den gamla Romelestugan, detta ser du tydligt om du tittar på golvet i restaurangen.

Det har naturligtvis inte varit lätt att bygga på en bergstopp och många speciallösningar har det blivit under resans gång. Vi är mycket stolta och glada över vad vi åstadkommit. Vi hoppas du tycker om vårt hotell, vårt engagemang för naturen och inte minst – för dig.

/Vännerna på The Lodge