I HUVUDET PÅ EN JOURNALIST

Sanning och konsekvens


Teddy Landén från Constrictor Vision är en rutinerad nyhetsjournalist med nära 20 års erfarenhet från TV4:s och SVT:s redaktioner i Malmö. Han blev ett välbekant ansikte i rutan för skåningarna redan på 90-talet och driver sedan 2008 eget som filmare, moderator och inte minst medietränare. Med över 4 000 sändningar som programledare, över 2 000 reportage och många tusen intervjuer på sitt CV kan han ge en initierad inblick i vad som driver journalister. Vad går de igång på? Vad vill de faktiskt när de ringer? Vad ska du absolut inte göra när du redan har journalisten på tråden? Vad är egentligen en nyhet och vem avgör det? Och varför behövs journalister överhuvudtaget – räcker det inte med sociala medier för att få veta senaste nytt? Läs mer på constrictorvision.se


Nu erbjuder vi två olika föreläsningar på The Lodge tillsammans med Teddy:Program 1:

NÄR NYHETEN TRÄFFAR FLÄKTEN

Medieklimatet är idag intensivare och mer skoningslöst än någonsin. När telefonen ringer är det för sent att börja medieträna. I det ögonblick du lyfter luren börjar intervjun – och det finns inget off the record. Därför gäller det att vara ständigt förberedd och här får ni, efter en kort bakgrund om massmedia och journalistikens roll i samhället, lära er om arbetsgången för en journalist och vad reportern vill ha ut av intervjun. Under en kortkort medieträning lär Teddy ut tips & tricks direkt från verkligheten. Hur kan ni svara på frågor kring sådant ni inte vill gå ut med? Eller något ni vill dementera? Och hur kan man t.o.m. vända situationen till sin egen fördel?

PRIS: 495 KR/PERSON EXKL. MOMS

Minimum antal deltagare: 6 st (vid färre antal, fråga efter en offert)
Tid: 1,5 h


Detta föreläsningsprogram kan bokas fristående eller kombineras med ”Med kameralinsen i ansiktet” Pris som kombination: 795 kr/person exkl. moms.


Program 2:

NÄR NYHETEN TRÄFFAR FLÄKTEN + MED KAMERALINSEN I ANSIKTET

Många kan känna obehag inför en så vardaglig situation som att bli fotograferad eller filmad av vänner på en tillställning. Hur ska man då hantera ett krisläge där de som filmar inte är dina vänner, kameran är betydligt mer påträngande och allt du säger kan bli förfärligt fel om du inte tänkt efter före? I den här programdelen simulerar vi en realistisk nyhetshändelse då pressen både ringer och knackar på. Gruppen får tillfälle att diskutera igenom hur pressen ska bemötas innan vi genomför en intervju framför kamera och därefter analyserar resultatet med feedback från Teddy.

PRIS: 795 KR/PERSON EXKL. MOMS

Minimum antal deltagare: 6 st (vid färre antal, fråga efter offert)
Tid: 1,5 h


Denna aktivitet kan inte bokas fristående utan endast i kombination med föreläsningen ”När nyheten träffar fläkten”.
Pris som kombination: 795 kr/person exkl. moms